Cookies a ochrana osobních údajů

Cookies jsou krátké textové soubory, které se ukládají do počítače uživatele při návštěvě internetové stránky. Na Po dálnici.cz používáme cookies z následujících důvodů:

  • usnadnění práce se stránkami,
  • měření návštěvnosti,
  • zobrazování reklam.

1) Usnadnění práce se stránkami

Cookies umožňují trvalé přihlášení na stránkách Po dálnici.cz a zapamatování dat ve formulářích před jejich odesláním. Cookies jsou třeba také k vyjádření souhlasu uživatele s ukládáním cookies.

2) Měření návštěvnosti

Informace o návštěvnosti získáváme pomocí služby Google Analytics Google Analytics od Googlu je celosvětově nejrozšířenějším nástrojem měření návštěvnosti. Pomocí tohoto nástroje zjišťujeme zejména počet návštěv na stránkách, odkud tyto návštěvy přišly a jaké stránky si prohlížely. Zásady ochrany soukromí společnosti Google najdete na stránce https://policies.google.com/privacy?hl=cs

3) Zobrazování reklam

Na Po dálnici.cz zobrazujeme reklamy třetích stran. Pomocí cookies tyto společnosti sledují počty zobrazení reklam, nastavují počet opakování reklam nebo přizpůsobují reklamy zájmům uživatelů. Reklamy spravujeme prostřednictvím systému DoubleClick for Publishers (https://www.google.cz/dfp/) od společnosti Google. Většina reklam pochází ze systému Adsense od společnosti Google. Bližší informace o pravidlech pro reklamy od společnosti Google najdete na stránce  https://policies.google.com/technologies/ads?hl=cs&gl=cz. Zobrazování těchto reklam můžete spravovat prostřednictvím stránek  http://www.youronlinechoices.com/cz/vase-volby.

Ve svém prohlížeči můžete nastavit pravidla pro ukládání cookies, obvykle pomocí volby Možnosti a Nastavení cookies. Způsob nastavení se liší v každém používaném prohlížeči.

Soubory cookies, které používáme my nebo třetí strana, jsou ukládány v prohlížeči a neumožňují identifikovat konkrétní osobu, tedy např. zjistit jména nebo poštovní či emailové adresy uživatelů.

Ochrana osobních údajů

Při zpracování osobních údajů se řídíme zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a osobní data zpracováváme v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), jinak známým jako GDPR.

Pokud se registrujete na Po dálnici.cz, sdělujete nám svou emailovou adresu, příp. další nepovinné údaje. Vaši emailovou adresu nepředáváme dalším osobám, využíváme ji jen pro účely přihlášení a zasílání vyžádaných zpráv, např. zaslání nového hesla nebo upozornění na nové příspěvky v diskuzi. Na zadané emailové adresy nezasíláme žádná reklamní sdělení. Emailovou adresu poskytujete na celou dobu registrace. Pokud požádáte o zrušení registrace, bude vaše emailová adresa smazána s okamžitou platností a uživatelský profil již nebude možné v původní podobě obnovit. Příspěvky vložené pod uživatelským jménem zůstávají obsahem stránek Po dálnici.cz i po zrušení registrace. Mazání jednotlivých příspěvků je řešeno individuálně.

Při správě diskuzního fóra využíváme také informace o IP adrese počítače, ze kterého jsou vkládány příspěvky. Údaje o IP adrese nepropojujeme s uživatelskými účty a používáme je jen pro účely správy diskuzního fóra.

Správcem osobních údajů ukládaných na serverech Po dálnici.cz je fyzická osoba Irena Řehová, bydlištěm Na Kůtách 619, 739 32 Řepiště, IČ: 70609641. Aplikace Po dálnici.cz a její data jsou umístěna v hostingovém centru firmy INTERNET CZ, a.s., se sídlem Ktiš 2, 384 03 Ktiš, IČ: 26043319, DIČ: CZ26043319.

Pod články na Po dálnici.cz máte možnost doporučit článek na Facebooku a na Twitteru. K zobrazení tlačítek využíváme kódy těchto firem, Facebook a Twitter tedy mohou získat informace o vašich návštěvách na Po dálnici.cz. Zásady pro používání uživatelských dat od společnosti Facebook najdete zde  https://www.facebook.com/about/privacy.

Společnost Google vytvořila speciální stránku o tom, jakým způsobem využívá data, která získává na partnerských webech, tedy také na Po dálnici.cz.